Wij helpen je graag verder! +31 492386063

Peter Langendam: Het veranderen van organisaties

03 november 2011, gepubliceerd door Centrum voor Excellent Leiderschap

Peter Langendam vertelt in Aarle-Rixtel over zijn brede ervaring in allerlei soorten organisaties. Hij is bij veel zakelijke maar ook bij politieke, ontwikkelingen, veranderingen en vernieuwingen betrokken geweest. Hij heeft daarbij altijd originele, eigenzinnige en soms provocerende opvattingen en ideeën.

Peter Langendam heeft ons aan de hand van zijn eigen ervaringen een beeld geschetst over het aansturen van veranderingsprocessen. Hij heeft in zijn verhaal nog eens benadrukt dat in deze wereld verandering de enige constante is. Vervolgens heeft hij aan de hand van een economisch model uitgelegd hoe elke organisatie een aantal stadia doorloopt en daarmee uiteindelijk de grenzen van beheersbaarheid bereikt. Als die grens bereikt is betekent extra management inspanning alleen nog maar een verslechtering van de situatie. In die situatie heerst een absoluut individualisme, ieder gaat voor zich en van innovatie is geen sprake meer. De organisatie implodeert.

Het is zaak voor die tijd in te grijpen en te veranderen.
Het is belangrijk om in een bedrijf de beweging te maken naar een taakcultuur een cultuur waarin het gaat om resultaten en verantwoordelijkheden. Een cultuur waarin een baas er voor zorgt dat de medewerkers hun werk goed kunnen doen, waar men is ingesteld op handelen in plaats van praten over.

Volgens Langendam richt men zich bij veranderen vaak op de dienst of het product van een organisatie, hij benadrukt ook veel aandacht te besteden aan andere aspecten als: een goed gebalanceerde organisatie, heldere doelen, goede communicatie en goede management informatie. Het is daarbij belangrijk dat het management met de goede dingen bezig is. Dus het topmanagement dient zich bezig te houden met de toekomst, een beetje met de nabije toekomst en een heel klein beetje met de dagelijkse operaties. Vaak zie je dat omgekeerd en is het topmanagement juist bezig met de dagelijkse operatie. De lagere managementlagen gaan dan hun tijd verdoen met dromen en praten over een mooie toekomst of het ontbreken van een visie daarop. Centraal in Langendam’s aanpak staan goede afspraken gebaseerd op de doelstellingen van de organisatie.

Kortom een inspirerende lezing die de aanwezigen tevreden achterliet met voldoende nagedachten over het eigen leiderschap.

Stel je vraag via ons contactformulier

Neem contact met ons op!
Voor al je vragen kun je bellen met

+31 492386063