Wij helpen je graag verder! +31 492386063

Over het Centrum voor Excellent Leiderschap

Onze missie

We zien en geloven dat coachend leidinggeven de basis is voor succesvolle organisaties. Het is een effectieve manier om medewerkers te stimuleren hun verantwoordelijkheid te nemen en binnen de kaders de doelen van de organisatie te realiseren. Coachend leidinggeven kenmerkt zich door evenwaardigheid als partners op de werkplek, het optimaal benutten van menselijk potentieel en het nemen van verantwoordelijkheid. Medewerkers komen in beweging als ze zien dat hun bijdrage ertoe doet. Wij willen graag dat mensen zich uitgedaagd voelen en verantwoordelijkheid nemen. Onze missie is om coachend leidinggeven in alle organisaties in Nederland en België te introduceren.

Onze kernwaarden zijn: evenwaardigheid, zelfsturing en verbinding.

Ons onderscheidend vermogen

We hebben zelf de bron van coachend leidinggeven in handen. Willem Verhoeven, oprichter van het Centrum voor Excellent Leiderschap, publiceerde begin jaren ’90 zijn boek ‘De manager als coach’, dat door het weekblad Intermediair als enige Nederlandse boek werd opgenomen in de Top 15 van managementboeken van de 20e eeuw. Willem wordt gezien als degene die coaching als managementstijl in Nederland geïntroduceerd heeft. Het gedachtegoed is sindsdien verder ontwikkeld en uitgewerkt in praktische publicaties, blogs en deelname aan discussieplatforms.We zijn het langst van alle bureaus in Nederland actief en gespecialiseerd in coaching als managementstijl.

  • We zijn praktijkgericht.
  • We bieden management- en leiderschapstheorieën aan daar waar dit onze klanten helpt in hun ontwikkelproces.
  • We zijn toekomstgericht.
  • We starten altijd met waar onze klant uiteindelijk wil zijn.
  • We hebben zelf jarenlang leidinggegeven en weten hoe uitdagend dat is.
  • We zijn consistent met ons gedachtegoed.
  • We trainen, coachen en werken samen volgens onze kernwaarden.

Onze werkwijze

Wij gebruiken geen vaste formule in ons werk: we nemen jou en jouw vragen als uitgangspunt. Samen met jou zorgen we voor het ontwikkelen van visie en het vertalen ervan naar de organisatie. We verbinden daarbij het toekomstbeeld aan concrete resultaten en acties en doen dat door de hele organisatie heen. We maken mensen bewust van hun eigen handelen, gedrag, denken, talenten en competenties. We gaan met mensen in de organisatie in gesprek en zorgen ervoor dat leidinggevenden en medewerkers met elkaar in gesprek gaan.

Ons team

Ons team bestaat uit drie personen: Alwin Nieuwenstein, Dirk Boersma en William Begthel. Daarnaast hebben we een uitgebreid netwerk om ons heen van trainers/coaches waar we graag mee werken en die we inzetten wanneer de klant of opdracht daarom vraagt. Wij kenmerken ons door een no nonsens aanpak en een open stijl van trainen en coachen.

 

Alwin Nieuwenstein (PCC)

Vennoot

In mijn professionele loopbaan als Professional Certified Coach (PCC) heb ik ervaring opgedaan als coach, trainer, manager en adviseur in profit en non-profit organisaties. Als coach stel ik mensen en organisaties in staat om hun visie en strategische doelen vast te stellen en die te vertalen naar concrete acties en resultaten. Klanten geven aan dat ik makkelijk contact maak en aansluit bij de ander. Door goed te kijken, luisteren en door te vragen breng ik zaken ter tafel op een manier waarmee mensen samen aan de slag gaan.

alwinnieuwenstein@excellentleiderschap.nl +31 643986214

Dirk Boersma

Vennoot

Ik heb meer dan dertig jaar ervaring in coachen, trainen en leidinggeven. Ik begrijp vaak snel hoe mensen zich voelen en in welke situatie ze zich bevinden. Mijn focus in coachen is gericht op wat er bereikt moet worden, helpen met het maken van een goede analyse van de realiteit en het ondersteunen in het ontwikkelen van de weg ernaartoe. Verantwoordelijkheid is een belangrijk thema in mijn coaching. Ik lees en schrijf veel over leiderschap en gebruik dit om de mensen met wie ik werk te ondersteunen in wat ze willen bereiken.

dirkboersma@excellentleiderschap.nl +31 622995926

William Begthel

Vennoot

Ik begeleid organisaties in het definiëren van een heldere strategie met concrete doelstellingen. Vervolgens ontdekken en realiseren we samen de benodigde aanpassingen in de inrichting van de organisatie en het leiderschap om de gewenste toekomstbeeld te verwezenlijken. Ik gebruik hierbij mijn jarenlange ervaring als coach, interim manager en algemeen directeur, bij diverse bedrijven, gecombineerd met de theoretische kennis die ik heb opgedaan tijdens mijn studie Technische Bedrijfskunde en mijn MBA. Ik ben gecertificeerd RGO Programma Manager en Agile/scrum master.

williambegthel@excellentleiderschap.nl +31 620110971

Stel je vraag via ons contactformulier

Neem contact met ons op!
Voor al je vragen kun je bellen met

+31 492386063