Wij helpen je graag verder! +31 492386063

Organisatieontwikkeling

Je organisatie of team is in ontwikkeling, maar hoe tevreden ben je over richting en de snelheid daarvan? Wij helpen jou en je organisatie om zelf de gewenste ontwikkeling van de organisatie in te zetten en voort te zetten. Een ontwikkeling waarbij de denkkracht van de hele organisatie wordt gemobiliseerd, waarin mensen zich betrokken voelen en gewerkt wordt aan een gezamenlijk toekomstbeeld.

Relatie van invloed op succes

Vele methoden (Lean, Scrum, Design Thinking) beloven bij te dragen aan het beter functioneren van een organisatie. Toch blijkt ook vaak na enige tijd dat de oplossing niet brengt wat ervan verwacht wordt. Hoe komt het toch dat wat in de ene organisatie een succes is, in de andere totaal niet blijkt te werken?

In de geestelijke gezondheidszorg komen we een soortgelijk verschijnsel tegen. Pillen die bij de een werken, werken bij de ander niet. Voor cognitieve gesprekstherapie geldt hetzelfde. Uit onderzoek blijkt de relatie tussen behandelaar en patiënt essentieel is. Wanneer een patiënt voelt dat er echt naar hem wordt geluisterd, als hij empathie ervaart, als er een verbinding ontstaat, is het effect van de behandeling groter. Dit geldt ook voor organisatieontwikkeling. Ronald Lippitt, hoogleraar aan de universiteit van Michigan, maakte ons in 1969 er al attent op: de relatie tussen ‘de changeagent’ en de organisatie is van wezenlijk invloed op het effectief zijn van het veranderproces.

Opbouwen van een relatie

Dit is de reden waarom we beginnen met het opbouwen van een relatie met jou en je organisatie. Vanuit die relatie werken we aan een gewenst toekomstbeeld die we samen ontwikkelen. Het werken aan een gewenst toekomstbeeld geeft inspiratie en energie, in tegenstelling tot het werken vanuit een probleem. Bij ons is de kennis aanwezig om moderne managementmethodes te gebruiken. Wij implementeren geen van deze methodes zomaar, maar halen die elementen eruit die voor jouw organisatie relevant zijn. Met elkaar stellen we een ontwikkeltraject vast. Door te werken aan leiderschap in de organisatie zorgen we voor een bedding om methodes toe te passen en de organisatie te ontwikkelen naar dat gewenste toekomstbeeld.

Interventies

We stellen graag samen met jou een ontwikkeltraject vast die voor jouw organisatie werkt en tot resultaten leidt. Tijdens een ontwikkeltraject kunnen we de volgende interventies doen:

  • faciliteren van veranderprocessen in jouw organisatie;
  • begeleiden en implementeren van intervisie;
  • begeleiden/organiseren van teamontwikkeling;
  • coachen/trainen in leiderschapsontwikkeling, al dan niet in combinatie met een van onze ontwikkelprogramma’s;
  • organiseren workshops over zelfsturing, coachend leidinggeven, persoonlijk leiderschap of andere leiderschapsthema’s.

Deze diensten bieden we uiteraard ook los aan, en maken we graag op maat in overleg met jou en je organisatie.

Stel je vraag via ons contactformulier

Neem contact met ons op!
Voor al je vragen kun je bellen met

+31 492386063