Wij helpen je graag verder! +31 492386063

Wat is het belang van presence?

07 maart 2016, gepubliceerd door Dirk Boersma

Wij denken nog regelmatig dat leiderschap iets te maken heeft met macht hebben over anderen. Maar volgens professor Amy Cuddy gaat het vooral om macht over jezelf.

De bespreking
De manager had me uitgenodigd om bij de bespreking met zijn team te zijn. Aanvankelijk had hij de bespreking liever overgeslagen. Het was wel duidelijk toch,  hij wist hoe de mensen er over dachten. En daar werd hij niet blij van. Hoe kreeg hij ze nu toch uit hun negatieve houding? Hij had er al diverse keren iets van gezegd. Hij had ze uitgelegd dat ze veel te negatief waren en dat iedereen beter werd van samenwerken. Maar het had nauwelijks of geen effect gehad. En ja, hij was nu eenmaal niet een manager van de softe aanpak, hij hield niet van ellenlange gesprekken over koetjes en kalfjes. En roddels, daar moest hij al helemaal niets van hebben. Met behulp van de communicatie afdeling had hij een mooie presentatie in elkaar gedraaid. Ze hadden ditmaal gebruik gemaakt van Prezi. Daarmee zat er meer dynamiek in de presentatie. Hij was goed op tijd om ervoor te zorgen dat alles goed stond opgesteld en er technisch niets verkeerd kon gaan. De mensen kwamen binnen en ze lieten onder het genot van een kop koffie het verhaal over zich heen komen. De cijfers, de uitgangspunten, de visie en tenslotte de zaken die er van hen verwacht werden, die ze beter konden doen.

Iets overgeslagen
Hij had niets overgeslagen. Niets? Of toch wel? Ja, hij had zichzelf niet laten zien. Hij was vooral bezig geweest met het in de greep krijgen van zijn mensen. Hij had geprobeerd ze met een rationeel en logisch verhaal te bewegen naar de modus van positieve coöperatieve medewerkers. Maar tijdens zijn presentatie had hij al gevoeld dat het ook deze keer niet zou lukken. Hij had het gevoel dat z’n woorden en de beelden die hij presenteerde over de ruggen afgleden. Hij baalde ervan. Hoeveel energie zou hij nog in deze mensen steken? Ja, als je jezelf niet laat zien als baas, dan laten de mensen die met je werken zich ook niet zien. Als je jezelf niet laat zien dan vertel je daarmee zonder woorden dat het niet veilig is om jezelf te laten zien. En als mensen zich niet laten zien dan kun je niet met ze in een open gesprek terecht komen.

Laat je zien
In mijn vorige blog schreef ik over de leider als sociale architect. Over de leider die de omstandigheden schept die het makkelijker maken voor mensen om hun nek uit te steken, om hun mening te geven, om iets uit te proberen. Belangrijke voorwaarde is dan dat jezelf laat zien als leidinggevende. Jezelf laten zien wordt in vaktaal vaak presence genoemd. Presence is verwant aan  authenticiteit. Herminia Ibarra schrijft over authenticiteit dat het zoeken naar je echte zelf onbegonnen werk is. Ieder mensen heeft veel “zelfven” zegt ze en het zoeken naar dat ene zelf is tijdverspilling. Het is aan de andere kant wel belangrijk om je bewust te zijn van de vragen, twijfels en gevoelens en ideeën, die er zich bij je afspelen. En presence betekent dat je die laat zien. Iemand die veel onderzoek naar presence doet en er ook over schrijft is Amy Cuddy. In een gesprek met Adam Grant over macht en presence benadrukt Cuddy dat het bij presence niet gaat om macht over anderen maar om macht over jezelf. Over in staat zijn om te gaan met je eigen gevoelens, twijfels, zorgen en gedachten. Presence betekent dat je er iets mee kunt doen, dat je er een ontwikkeling mee op gang kunt brengen, dat je anderen kunt betrekken. Daarmee staat presence in contrast met waar we bij leiderschap meestal aan denken. We denken dan al gauw aan macht over anderen, zoals de manager waarover ik aan het begin van dit stuk schreef. Volgens Cuddy is de behoefte macht te hebben over anderen of een situatie, een gevolg van onzekerheid. Je overstemt daarmee die onzekerheid. Het grote probleem ermee is echter dat er geen verbinding met de ander ontstaat en om te kunnen samenwerken is die verbinding een vereiste. In plaats van leiders trainen in het geven van mooie presentaties die niets aan het toeval overlaten kunnen we leiders beter trainen in het zorgen voor presence door te leren zich bewust te zijn van wat er zich bij henzelf afspeelt en dat te laten zien zonder angst te hebben voor alle vreselijke dingen die zouden kunnen gebeuren.

Stel je vraag via ons contactformulier

Neem contact met ons op!
Voor al je vragen kun je bellen met

+31 492386063