Wij helpen je graag verder! +31 492386063

Vlaanderen gaat onze neus voorbij

19 mei 2011, gepubliceerd door Dirk Boersma

Plotseling is hij mij opgevallen in de afgelopen periode. Zo zijdelings volgde ik de perikelen van de Belgische formatie. Een wereldrecord, iets om hier in Nederland lacherig over te doen. En na al die mislukte pogingen is daar dan nu ineens Elio Di Rupo. Wat niemand voor mogelijk hield is hem gelukt. Het Vlaamse deel van ons buurland was al ingelijfd door Geert Wilders, maar die moet nog even geduld hebben.

Italiaanse wortels
Wat een verschil met die andere leider met een Italiaanse achtergrond Silvio Berlusconi. Beide mannen zijn geboren uit Italiaanse ouders. Beide mannen zitten midden in een crisis. Beide mannen hebben volgers en worden door die volgers als leiders gezien. Beide mannen kwamen in de afgelopen periode tot ingrijpende stappen in hun loopbaan.

De verschillen zijn echter ook groot. Berlusconi verliet zijn positie als premier van Italië. Hij sloot daarmee een periode af waarin hij vooral in de belangstelling stond door oneliners, grote woorden, schandalen en een leiderschapsstijl die het zwartmaken van tegenstanders als kenmerk had.

Geduld en ijver
Elio Di Rupo aan de andere kant, is de man die erin slaagde de schijnbaar onoverbrugbare tegenstellingen in de Belgische politiek te overbruggen, die zich niet negatief uitliet over z’n politieke tegenstanders, die de kritiek over z’n slechte Nederlands pareert met nog meer z’n best doen. Iemand die afrekende met de corruptie in z’n eigen partij. En iemand die met eindeloos veel geduld,  heel hard werken en een breed scala aan sociale vaardigheden, alle opties onderzocht en uiteindelijk  ook ontdekte waar resultaat te halen was.

Niet dus het beeld van de leider waar we in crisistijd op hopen, een die ferm de koers aangeeft en met straffe hand de troepen achter zich in het gareel houdt en naar de overwinning leidt.
Het echte resultaat in België is bereikt door geduld, hard werken, nederigheid, terughoudendheid en begrijpen wat je misschien niet wilt begrijpen.
Natuurlijk de strijd is nog lang niet gestreden. Ongetwijfeld zijn er mensen, die wachten op de misstappen en de gelegenheid Di Rupo onderuit te halen, maar dit resultaat staat.

Welk leiderschap spreekt jou aan?

Stel je vraag via ons contactformulier

Neem contact met ons op!
Voor al je vragen kun je bellen met

+31 492386063