Wij helpen je graag verder! +31 492386063

Passie in werk

31 juli 2015, gepubliceerd door Alwin Nieuwenstein

Een kleine week geleden is de 102de editie van de Tour de France afgerond. Het interview met Chris Froome, de winnaar, intrigeerde me. De gele truidrager gaf aan dat zijn passie voor het wielrennen niet zat in het winnen van grote rondes, of voor het geld. Natuurlijk was de ƒ??yellow jerseyƒ?? een prachtige trofee voor hem. Maar uiteindelijk ligt zijn passie, zo vertelde hij, in het iedere dag te mogen fietsen, te trainen en steeds beter te worden. Waar ligt jouw passie in werk, en wat doe je ermee?

Why, how, what?

“Waar kom je je bed voor uit?” vraagt Simon Sinek in zijn betoog over ‘de gouden cirkel. Met deze gouden cirkel geeft hij een verklaring waarom leiders en bedrijven inspireren en zo succesvol zijn en anderen niet. De gouden cirkel kent volgens hem drie ringen. De buitenste ring is de What?: wat bedrijven doen, de middelste ring is de How?”: hoe bedrijven het doen, de binnenste ring is de Why?: waarom bedrijven doen wat ze doen. Zijn betoog vindt u hier:
’ http://www.ted.com/talks/simon_sinek_how_great_leaders_inspire_action?language=en

Volgens Sinek werken de meeste bedrijven en mensen van buiten naar binnen. Sinek legt uit dat alle bedrijven weten “What they do”. Sommige weten “How they do it”. Slechts enkelen weten “Why they do it“. En bij “Why” bedoelt hij niet alleen het resultaat,  de winst. Met “Why” bedoelt hij wat is je doel, wat wil je bereiken voor je doelgroep, wat is je overtuiging, waar geloof je in?

Stroomversnelling
Het afgelopen jaar ben ik als innovatiecoach betrokken bij het programma wat Stroomversnelling Koopwoningen (www.stroomversnellingkoopwoningen.nl) . De Stroomversnelling is een samenwerking om op zeer grote schaal en met veel snelheid vraag en aanbod te creëren voor Nul op de Meter-verbouwingen (NoM) van particuliere rijtjeswoningen uit de periode 1950 – 1980. Een comfortabel en mooier huis zonder energierekening (na verbouwing), waarbij de verbouwing gefinancierd wordt door de huidige energierekening. Om dit mogelijk te maken, zijn er vele partijen en innovaties nodig. Meer dan zeventig gemeenten, vijftig aanbieders (bouwers), makelaars/taxateurs, banken zijn erbij betrokken om dit mogelijk te maken. De uitdaging voor de bouwbedrijven is om een NoM-verbouwing aan te bieden voor circa 45.000 euro. De eerste pilots worden momenteel opgeleverd. Om dit mogelijk te maken, is allereerst een innovatie nodig in techniek. Hoe maken we door opschaling en industrialisering NoM-verbouwingen mogelijk? Hoe garanderen we nul op de meter aan klanten?. Daarnaast vraagt het veel van de wijze waarop bouwbedrijven met klanten omgaan en communiceren (hoe overtuig en verleid je een particulier?).

Onlangs had ik in dat kader een coachingssessie met een bouwbedrijf  aangesloten bij de Stroomversnelling Koop. We ontdekten samen dat het duidelijk was wat ze doen en ook hoe ze het doen. Dat lieten ze ook duidelijk zien in hun presentatie. Wat niet duidelijk was, was de Why-boodschap: wat is jullie drijfveer, bijvoorbeeld om dit NoM-product aan klanten aan te bieden, wat onderscheidt jullie van anderen daarin? We ontdekten waar de drijfveer zat, het bedrijf wil elke dag werken aan de woonvraag van morgen en die haalbaar en betaalbaar maken voor de klant. Vanuit die Why zijn ze de vraag gaan beantwoorden: ‘nu je dat weet, wat doe je daar dan mee?’, oftwel hoe voorkom je dat het bij het uitspreken van je drijfveer blijft? We zijn de sessie geëindigd met het formuleren van de eerste stappen en acties en ze met het maken van afspraken met elkaar daarover.
 

Onze drijfveer, wat is de jouwe?
Na afloop van de sessie ging ik zelf ook weer nadenken over mijn Why-vraag en die van het Centrum voor Excellent Leiderschap. Wat ons drijft is mensen in staat stellen het beste uit zichzelf te halen ten behoeve van de organisatie. We willen graag dat mensen zich uitgedaagd voelen, aangesproken worden en verantwoordelijkheid nemen. Daar staan wij elke dag voor op. Wat ons bindt is onze overtuiging dat een coachende stijl van leidinggeven er toe bijdraagt dat mensen en organisaties met meer plezier en effectiviteit werken.

Wat drijft jou in je werk? En doe je ook datgene wat bij je drijfveer past? We helpen je er graag bij.

Stel je vraag via ons contactformulier

Neem contact met ons op!
Voor al je vragen kun je bellen met

+31 492386063