Wij helpen je graag verder! +31 492386063

Miranda Houben over de opleiding Coachend Leiderschap

Miranda Houben is teamleider Customer Technical Service bij Van Aarsen International in Panheel. Van Aarsen International ontwikkelt, produceert en levert state-of-the-art-machines en totaaloplossingen aan veevoerfabrieken. Het is van de een van de meest gerespecteerde bedrijven in de sector.

Miranda was net gestart als teamleider toen ze aan de opleiding Coachend Leiderschap begon. Ze had de behoefte om diverse vaardigheden te leren kennen die haar in staat stelde een respectvol teamleider te zijn.

Over de opleiding zegt Miranda:

“Ik heb met name geleerd om grenzen te stellen. Ook werd ik me bewust van mijn eigen gedrag. Door de opleiding ben ik nu in staat leiding te geven zonder macht uit te oefenen op collega’s. Ook ben ik effectiever geworden in het maken van afspraken en grenzen stellen.”

Wat voor Miranda de opleiding zo bijzonder maakt, is dat deze voor iedereen mogelijk is.

Het maakt niet uit in welke sector je professioneel actief bent. Zo was een mede-cursiste iemand uit het onderwijs, terwijl ikzelf een medewerkster ben in een Internationaal bedrijf.”


Door de opleiding is er bij Miranda iets veranderd in de manier van hoe mensen te benaderen.

“Tijdens de opleiding heb ik leren luisteren en vertrouwen te geven. Ik heb geleerd dat je met vertrouwen geven heel veel kan bereiken binnen een team. Samen overleggen, samen vooropgestelde afspraken maken resulteert in succesvol zijn.

Op het moment dat m’n werkgever me vroeg of ik teamleider wou worden van de groep waar ikzelf een member van was, werd ik tegelijkertijd enthousiast en onzeker.

Ik dacht: O mijn God hoe kan ik zonder enige ervaring op vlak van leidinggeven deze uitdaging aangaan?

De cursus “Coachend Leiderschap” heeft ervoor gezorgd dat ik tot de dag van vandaag nog geen seconde spijt heb van m’n carrière switch.

In een ontspannen sfeer slaagde Alwin erin m’n onzekerheden weg te nemen. Ik maakte kennis met verschillende vaardigheden waarmee je kan leidinggeven zonder macht uit te oefenen op je collega’s. Deze investering in mezelf heeft ervoor gezorgd dat het team dat ik leid een geoliede machine is waarin iedereen zich gewaardeerd en evenwaardig voelt."

Wil je meer weten over de opleiding Coachend Leiderschap, of je meteen aanmelden?

Lees meer over Coachend Leiderschap

Stel je vraag via ons contactformulier

Neem contact met ons op!
Voor al je vragen kun je bellen met

+31 492386063