Wij helpen je graag verder! +31 492386063

De baas aan de bal

20 juni 2011, gepubliceerd door Dirk Boersma

Vorige week, zomaar een berichtje in de krant: El Hamdaoui slijt zijn dagen op een bijveldje. In 2009 was hij Nederlands voetballer van het jaar en nu…
Hoe gaan wij met onze talenten om? Die vraag kan je stellen aan zijn trainers en die vraag kan je ook stellen aan hemzelf.

Als je erover nadenkt moet dit voor iedereen een verschrikkelijke situatie zijn. Zelfs de CFO van Ajax en de aandeelhouders worden hier getroffen. Natuurlijk, ik kijk er op een afstand naar en ik ben er ook niet bij geweest, maar dit doet me toch heel erg denken aan een manier van omgaan met elkaar waarbij het allang niet meer over de inhoud gaat maar om de vraag “Wie heeft het voor het zeggen”. Voor die vraag of voor dat twistpunt moet vaak alles wijken. Het is daarom van het grootste belang tijdig te ontdekken dat de communicatie verschuift in de richting van ‘wie is de baas’. Anders moet alles wijken en tenslotte mogen er slachtoffers vallen. Zo’n strijd kent zelden echte winnaars, een overwinning is een Pyrrus overwinning. Iedereen zit met de brokken. In onze trainingen leer je hoe je op tijd de goede insteek kiest, kijk bijvoorbeeld bij Afspreken en Aanspreken of Persoonlijke effectiviteit als je meer wilt weten.

Stel je vraag via ons contactformulier

Neem contact met ons op!
Voor al je vragen kun je bellen met

+31 492386063