Wij helpen je graag verder! +31 492386063

Relatiemiddag Leiderschap in organisatieontwikkeling op 9 april. Kom je ook?

01 maart 2019

Je organisatie of team is in ontwikkeling, maar wat zou je beter of anders willen? Hoe zorg je ervoor dat je daadwerkelijk de gewenste ontwikkeling binnen je organisatie inzet? En wat doet jouw leiderschap daarin? We nodigen je uit voor de relatiemiddag ‘Leiderschap in organisatieontwikkeling’ op dinsdag 9 april van 13 tot 17 uur in het Huis van de Stad, Oude Vismarkt 4 in Culemborg. Interesse? Meld je aan info@excellentleiderschap.nl. De kosten van de middag bedragen € 25,00. Hierin zijn een eenvoudige lunch, koffie/thee en een borrel inbegrepen.

We organiseren een relatiemiddag om verbinding te houden met onze relaties en met de mensen die met ons kennis willen maken. Het is ons voornemen die dag met elkaar in gesprek te gaan over thema’s die actueel en relevant zijn op het gebied van leiderschapsontwikkeling en organisatieontwikkeling. We gaan samen op zoek naar zaken die om verdieping vragen.

Nb. Mocht je zelf een inbreng willen hebben of een thema hebben waarover je graag in gesprek wilt, laat het ons weten! Dan passen we dat in.

Programma

We starten de middag met een introductie over de samenhang tussen organisatie- en leiderschapsontwikkeling. Waarom is een organisatieaanpak in de ene organisatie een succes, terwijl deze in een andere niet blijkt te werken? En met welke perspectieven kun je naar organisatieontwikkeling kijken?

Na de introductie gaan we in kleinere groepen met elkaar in gesprek. We nodigen je in twee workshoprondes uit om jouw leiderschap en de dynamiek van jouw organisatie vanuit verschillende perspectieven te belichten:

  1. Organisatiebeelden. Gareth Morgan schreef in 1986 het boek ‘Images of organization’. De metaforen in dat boek zijn nog steeds zeer bruikbaar om na te denken over hoe jouw organisaties is ingericht en hoe erin wordt leidinggegeven. Wat is jouw metafoor? En hoe helpt deze metafoor jou in je ontwikkeling van je leiderschap en organisatie?
  2. De zin en onzin van zelfsturing. Zelfsturing gaat niet vanzelf. Dat lijkt soms wel zo, als je leest hoe zelfsturing, zelforganisatie of zelfsturende teams de oplossing zijn voor alle problemen waar we in organisatie tegen aanlopen. Uit het werk van Albert Bandura blijkt hoe belangrijk vertrouwen in eigen kunnen is en een helder doel. Zelfsturing betekent niet het ontbreken van managers of leidinggevenden, maar vereist leidinggeven anders inrichten en vormgeven. Wat brengt zelfsturing jou en je organisatie? En wat kan jij hierin doen?
  3. Ontwikkelen en leren.‘Een levenlang leren’ is een onderwerp hoog op de agenda van veel organisaties. Niet zelden zie je daar in de praktijk weinig van terug. Wat mensen met de mond belijden staat vaak ver af van hun eigen gedrag. Chris Argyris en Donald Schön schrijven in hun werk over ‘espoused theory’ (‘zondagse theorie’) en ‘theory in use’ (‘gebruikstheorie’). Je zondagse theorie is de theorie waarmee je naar buiten treedt, de gebruikstheorie de theorie die je handelen bepaalt (aannames, vermoedens, intuïties). De uitdaging is het veranderen van die gebruikstheorie. Als je wilt dat jij en mensen ontwikkelen, veranderen, leren of de juiste keuzes maken, is het erg belangrijk om in gesprek te raken over die gebruikstheorie. Wat doe jijzelf en je organisatie om te blijven leren en te ontwikkelen?

Deelnemers

Of je nu leidinggeeft aan de organisatie, een deel daarvan of aan jezelf, we willen je graag uitnodigen je leiderschap in te zetten bij de ontwikkeling van jouw organisatie. Ben je al een relatie van ons, heb je in het verleden een opleiding gevolgd, of wil je meer weten over dit thema en eens met ons kennismaken? Je bent van harte welkom!

Over ons

Het Centrum voor Excellent Leiderschap bestaat uit allround coaches, trainers en adviseurs gericht op de ontwikkeling van organisaties en de mensen en teams daarin. Het centrum bestaat uit: Alwin Nieuwenstein, Dirk Boersma, William Begthel en Monty Trapman. Wat ons bindt is de overtuiging dat een coachende stijl van leidinggeven ertoe bijdraagt dat mensen en organisaties met meer plezier en betere resultaten werken. Je ziet het terug in onze manier van doen: we werken vanuit evenwaardigheid, luisteren en sluiten aan bij onze klanten en streven ernaar dat mensen en organisaties op eigen kracht hun ontwikkeling vormgeven.

Stel je vraag via ons contactformulier

Neem contact met ons op!
Voor al je vragen kun je bellen met

+31 492386063