Wij helpen je graag verder! +31 492386063

Karakter wat moet je ermee?

04 juli 2017, gepubliceerd door Dirk Boersma

D-Day
Het artikel van Ricks in The Atlantic begint met een korte beschrijving van gebeurtenissen aan het front in Normandië in juni 1944. De landing van de geallieerden is ook een dankbaar onderwerp voor filmmakers. Er zijn heel wat films gemaakt waarin de dramatiek van die juni maand is vast gelegd. Het was ook niet niks. Landen vanuit zee op een smalle strook strand, terwijl de Duitse kogels om je heen fluiten en links en rechts van je medestrijders, gewond of dood blijven liggen. Schietschijf waren die eerste soldaten, die aan land kwamen in Normandië. Aan geallieerde zijde vielen er ruim 4000 doden.

Bang
Het is daarom niet zo heel vreemd dat een week nadat de landing begon de generaal, die het bevel voert over de gelande troepen slecht te vinden is. Hij heeft zich tegen de Duitse kogels verstop in een greppel en is volstrekt niet bezig met het leiding geven aan zijn troepen. Die hebben zich net als hem verschanst. De nog hogere generaal die komt kijken stelt vast dat er geen enkele vooruitgang wordt geboekt. Hij jaagt de generaal die zich verstopt heeft zijn dekking uit om leiding te nemen over zijn troepen. Maar dat lijkt niet te werken en pas vier generaals verder is er een generaal, die de moed toont om in die moeilijke situatie leiding te nemen.

Logisch
Het is voor mij niet moeilijk om me voor te stellen hoe beangstigend de situatie daar aan het front geweest moet zijn. Als ik de films, hiervoor genoemd zie, kan ik me goed voorstellen hoe moeilijk het geweest moet zijn om in zo’n situatie leiding te nemen.
Juist in zo’n situatie komt het er echter op aan. Aan kennis en ervaring heb je dan niet genoeg, dan komt het aan om moed tonen. Dan gaat het niet om wat je kunt maar om wie je bent.

Moment van de waarheid
In 2012 schreef Stan Slap een interressant artikel in de MC kinsey Quarterly met als titel “Revealing your moment of truthIn dat artikel verteld hij het verhaal van een blank meisje wat toen het erop aankwam zich voor een aanstormende Ku Klux Klan ruiter wierp om haar zwarte vriendinnetje voor iets ergs te behoeden. Ze liet zich in haar gedrag leiden door de waarden die echt belangrijk voor haar waren. Helaas doen we dat lang niet allemaal De psycholoog Dan Arielly laat in zijn experimenten zien dat wij het vaak niet zo nauw nemen met onze eigen waarden. En hoe we daar dan gemakkelijk een excuus voor vinden. Ricks heeft het over hoge generaals die elkaar uit de wind houden als het om verantwoordelijkheid nemen aankomt. Op die manier wordt niet echt zichtbaar hoe het nou echt bij jou zit als het om het laten zien van je waarden gaat.

Dorpshoofd
In een oud boek met brieven kwam ik trouwens ook een tegenovergesteld voorbeeld tegen. Het is het boek “Brieven van Opheffer” van G.L. Gonggrijp, bestuursambtenaar in Nederlands Indië. Ik schreef al eerder over hem. In een brief van 3 april 1911 schrijft hij over een overstroming, die zeer dreigend wordt en waardoor veel mensen hun huis, hun oogst en hun leven dreigen te verliezen. Er moet een sluis gedicht worden. Maar hoe krijg je dat voor elkaar? En dan ziet hij hoe een dorpshoofd waar hij geen hoge pet van opheeft, zich ontkleed en in het kolkende water duikt. Hij is bang dat de man nooit meer boven komt. Maar hij komt boven om adem te halen en duikt opnieuw, een ander dorpshoofd, die zich inmiddels ook heeft uitgekleed duikt er ook in en samen lossen ze dit gevaarlijk en moeilijke probleem op. Gonggrijp stelt op dat moment zijn oordeel over deze dorpshoofden bij. Hij vond het eigenlijk luie en passieve mannen. Maar nu begrijpt hij dat de bevolking respect voor hen heeft en hun leiderschap aanvaart.

Karakter
Onderzoeker Fred Kiel heeft gekeken hoe karakter van invloed is op leiderschap en hij heeft ontdekt dat die invloed groot is. Hij heeft ook vastgesteld dat er in opleidingen voor leiders, zoals in MBA’ s erg weinig aandacht aan wordt besteedt. Het beperkt zich in zo’n opleiding vaak tot een cursus ethiek. Maar daar heb je niet veel aan zegt Kiel. Je kunt je karakter of je persoon goed ontwikkelen maar je bent dan erg gebaat bij een coach of een mentor.

Leiding geven aan jezelf
Kiel ontdekte dat top CEO’s uit zijn onderzoek  allemaal een mentor of een coach hebben. De slecht presterenden deden het allen zonder dit type ondersteuning. Een coach helpt je in de spiegel kijken zodat je ziet wat daar echt te zien.  Als je dat weet wordt je veel effectiever in leiding geven aan jezelf. En dat is de basis voor excellent leiderschap.

Wil je hierover of over iets anders verder praten bel dan 0622995926 of mail dirkboersma@excellentleiderschap.nl

Stel je vraag via ons contactformulier

Neem contact met ons op!
Voor al je vragen kun je bellen met

+31 492386063