Wij helpen je graag verder! +31 492386063

Leidinggeven aan verandering

Je wordt in je organisatie met allerlei veranderingen geconfronteerd. In dit ontwikkelprogramma leer je om op een flexibele wijze vorm te geven aan veranderingsprocessen in jouw organisatie.

Doelgroep

Leidinggevenden of verandermanagers die verantwoordelijk zijn voor het succesvol doorvoeren van kleine en grote veranderingen in de organisatie.

Programma

Het programma bestaat uit twee blokken van twee dagen. In blok 1 krijg je inzicht in veranderprocessen en hoe je een veranderingsproces in gang zet. In blok 2 leer je de ingezette koers vast te houden, patronen te doorbreken, om te gaan met weerstanden en hoe je met kleine dingen het verschil maakt. Tijdens het programma leer je:

  • een leidende coalitie te mobiliseren;
  • in jouw organisatie urgentiebesef te vestigen;
  • draagvlak te creëren;
  • weerstanden constructief te maken;
  • medewerkers uit hun comfortzone te halen;
  • mijlpalen te plaatsen.

Praktische informatie

Opleidingsdagen

De opleiding bestaat uit twee blokken van elk vijf aaneengesloten dagdelen. De tweedaagse start om 9.00 uur en eindigt op dag 1 om 21.00 uur (incl. diner); dag 2 eindigt om 17.00 uur. Tussen de bijeenkomsten heb je ongeveer 4 weken de tijd om de nieuwe inzichten en vaardigheden in je dagelijkse praktijk toe te passen.

Studiebelasting

De totale studiebelasting is circa 40 uur. Naast deze belasting besteed je tijd aan het daadwerkelijk realiseren van veranderingen  in je organisatie.

Groepsgrootte

De groep bestaat uit minimaal 4 en maximaal 9 deelnemers.

Opleidingsmateriaal

Je ontvangt een ontwikkelaar en het boek ‘Anders veranderen’ van Willem Verhoeven.

Inschrijfformulier

Schrijf je in voor dit programma!